Raad van Toezicht

drs. ir. J. (Jeroen) van der Veer

voorzitter Raad van Toezicht

Jeroen van der Veer is sinds juli 2013 voorzitter van de Raad van Toezicht van de TU Delft. Jeroen van der Veer studeerde Werktuigbouw aan de TU Delft. Na zijn afstuderen trad hij in dienst van Royal Dutch Shell. Jeroen van der Veer bekleedde verschillende functies binnen Shell en besloot er zijn carrière in 2009 als CEO. Tijdens zijn loopbaan bij Shell ronde hij ook de studie Economie af aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Jeroen van der Veer is nu onder meer voorzitter van de Raad van Commissarissen van ING en Philips.

drs. E.G.H. Bernard

bestuursvoorzitter OMO

Eugène Bernard is sinds januari 2009 voorzitter van de Raad van Bestuur van de vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO). Verspreid over 68 locaties in voornamelijk Noord-Brabant werken 6800 medewerkers van OMO aan goed onderwijs voor ruim 61.000 leerlingen in het voortgezet onderwijs; van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. Hiervoor was Eugène onder andere werkzaam als algemeen directeur van de faculteit Bètawetenschappen aan de Universiteit Utrecht en directeur van de faculteit Technische Natuurkunde en van de faculteit Scheikundige Technologie aan de Technische Universiteit Eindhoven.

ing. K. Damen

Chairman Damen Shipyards

In 1969 wordt Kommer Damen eigenaar en directeur van Damen Shipyards. De introductie van het op eigen risico in serie bouwen van schepen is het begin van de succesvolle onderneming.

Damen Shipyards Group is een 100% familiebedrijf, bestaande uit 33 scheepswerven wereldwijd, inclusief luxe jachtbouwer Amels.

drs. P.M.M. (Pierre) Heijnen

voorzitter College van Bestuur ROC Mondriaan

Pierre Heijnen is sinds 2013 voorzitter van het College van Bestuur van ROC Mondriaan in Den Haag. In de periode van 1 maart 2007 tot 1 september 2013 was Pierre Heijnen Tweede Kamerlid voor de PvdA. Daarvoor was hij acht jaar wethouder van Den Haag (van sociale zaken, werkgelegenheid, onderwijs en integratie) en ambtenaar van de provincie Zuid-Holland. Pierre Heijen studeerde Nederlandse Taal - en Letterkunde aan de Rijksuniversiteit Utrecht.

ir. M.H. (Marc) Hendrikse

CEO NTS-Group

Marc Hendrikse is CEO van de NTS-Group. In 2005 startte hij bij Te Strake en heeft hij dat bedrijf in 5 maanden tijd tot een fusie met branchegenoot Nebato geleid. Tot eind 2007 was hij COO van de nieuw gevormde NTS-Group en vanaf 1 januari 2008 is hij CEO. Voor zijn tijd bij NTS heeft Marc Hendrikse veel ervaring opgebouwd in de automotive industrie, met management posities bij DAF Trucks en als directeur bij touringcar bouwer BOVA. Naast zijn positie bij NTS is Marc Hendrikse boegbeeld van de topsector Hightech Systemen en Materialen en per januari 2018 ook voorzitter van de RvT van Fontys Hogescholen.

dr. P. (Paul) van der Wijk

lid College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen

Paul van Wijk is lid van College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen sinds medio 2015. Financiën, het Facilitair Bedrijf en Onderzoek zijn aandachtsgebieden. Daarvoor was Paul van Wijk o.a. werkzaam bij Koninklijke Kentalis in Sint Michielsgestel en het Martini Ziekenhuis in Groningen. Bij beide organisaties als lid van de Raad van Bestuur. Ook bij deze functies lag het hoofdaccent voor het overgrote deel op de bedrijfsvoering, ICT en Facilitair Bedrijf. Naast zijn werkzaamheden bij de Hanzehogeschool heeft Paul van Wijk een breed netwerk en is hij ook actief als lid van de Raad van Toezicht bij een aantal organisaties o.a. in de zorg.

Publicaties

Jaarverslag 2017 van PBT (Stichting Platform Bèta en Techniek).

Contactpersoon voor Raad van Toezicht

Geert Asselbergs
projectleider
070-3119737