Vijf projecten genomineerd voor Pro-Motor award

Bier van regenwater of de garage van de toekomst? Het zijn slechts twee van de vijf projecten die zijn genomineerd voor de Pro-Motor award: de award die ambitieuze ideeën die voortkomen uit de samenwerking tussen bedrijven, beroepsonderwijs en overheid beloont. In totaal dongen 15 ambitieuze ideeën mee voor de nominaties. De Pro-Motor award wordt op 23 maart 2017 voor het tweede maal uitgereikt.

Eind februari kwam de jury van de Pro-Motor award bijeen op de 15 ingezonden ideeën te beoordelen. De jury – die o.a. bestaat uit Marjolein Jansen, lid van college van bestuur Vrije Universiteit Amsterdam, Tom Hoven, oud LSVB-voorzitter en Marga Hoek, directeur van de Groene Zaak – beoordeelde onder leiding van juryvoorzitter Ab van der Touw (CEO Siemens) de ideeën dit jaar specifiek op het thema ‘ondernemerschap’. Welke ideeën blinken uit in de wijze waarop wordt samengewerkt en waarin kansen optimaal worden benut? Volgens de jury zijn dat 5 projecten, variërend in sector, thema, resultaat en locatie in Nederland, maar gelijk in de mate van het ondernemende karakter:

  1. Aquabots, van o.a. RDM Centre of Expertise. Aquabots is een programma waarbinnen docenten, onderzoekers en engineers samen met studenten robots voor op en onder water ontwikkelen.
  2. Food & Proces Tech Campus (FPTC) van o.a. Regiocollege. Op initiatief van 16 bedrijven en Regiocollege is FPTC opgericht: gericht op het verhogen van nieuwe medewerkers in de food- en procesindustrie en verbeteren imago.
  3. Maatwerk ontwikkelingsprogramma HR van o.a. TechWise, ROC van Twente en Norma. Versterken van de innovatiekracht binnen Norma Hengelo door het verbeteren van vakmanschap en ondernemend gedrag van de technische medewerkers.
  4. Hemelswater van o.a. Heavenswater B.V. & Amsterdam Creative Industries Networks. Hemelswater biedt antwoord op een maatschappelijk vraagstuk (overlast regenwater) middels creatieve vertaling door studenten en docenten en markt (maken van bier).
  5. The Barn van o.a. Tech4Food & Knooppunt Techniek. Een multidisciplinair team van studenten Bouwkunde, Mechatronica en ICT, werken we samen met docenten en bedrijven aan de ontwikkeling en invulling van de Garage van de Toekomst.

De Pro-Motor award is in 2016 voor het eerst uitgereikt en is in het leven geroepen om goede ideeën die voortvloeien uit de samenwerking tussen beroepsonderwijsinstellingen en bedrijfsleven, ten einde een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt, te belonen. Bijna alle beoordeelde ideeën zijn dan ook afkomstig van of in samenwerking met een Centre of expertise, Centrum voor innovatief vakmanschap of PPS uit het regionaal investeringsfonds. Al Centra in Nederland samen beslaan een netwerk van circa 133 samenwerkingsverbanden.

De jury buigt zich in de komende weken verder over de vijf genomineerde projecten. Op 23 maart maakt juryvoorzitter Ab van der Touw in Denim City (Amsterdam) bekend welke van de vijf genomineerde projecten de Pro-Motor award 2017 mee naar huis gaat.

Voor meer informatie: www.pro-motor-award.nl.

Delen

Terug naar het overzicht