Uitnodiging bedrijfsbezoek VO ‘leren & innovatie’ aan IBM & Professional Rebel

PBT organiseert op dinsdagmiddag 7 maart 2017 een bedrijfsbezoek voor docenten, teamleiders en schoolleiders VO aan IBM & Professional Rebel. Tijdens de middag staat het thema ‘leren & innovatie’ centraal. Hoe leid je op voor de toekomst? De experts van IBM laten zien hoe snel technologie verandert, en welke vaardigheden dat vraagt van de talenten van morgen. Ontmoet inspirerende innovators (startups) en duik in hun persoonlijke leercurve. Waar halen zij hun ideeën vandaan en hoe maken zij die vervolgens tot een succes? Hoe hebben zij hun (tech)skills geleerd? Wat hadden zij graag op school willen leren? Vraag hen het hemd van het lijf, leer denken hoe zij denken (hoe laat je je niet belemmeren door de bestaande kaders) en neem hun succesverhalen mee terug naar school.

Wanneer?        Dinsdag 7 maart 2017 (14.30 – 17.30) 
Waar?              IBM Innovation Space in B. Amsterdam (Johan Huizingalaan 763a)
Voor wie?        Docenten, teamleiders en schoolleiders VO


Aanmelden kan t/m woensdag 22 februari. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus meld u snel aan! Deelname is kosteloos maar natuurlijk niet vrijblijvend.

Voor meer informatie en vragen, neem contact op met Edith Hilbink (projectleider PBT) via e.hilbink@pbt-netwerk.nl of 06 - 27 88 79 57.


Het programma ziet er als volgt uit:

14.30 - 15.00     Kickoff
Hoe leid je op voor de toekomst? De experts van IBM laten zien hoe snel technologie verandert, en welke vaardigheden dat vraagt van de talenten van morgen.

15.00 - 16.00     Meet the Innovators
Ontmoet inspirerende innovators en duik in hun persoonlijke leercurve. Waar halen zij hun ideeën vandaan en hoe maken zij die vervolgens tot een succes? Hoe hebben zij hun (tech)skills geleerd? Wat hadden zij graag op school willen leren? Vraag hen het hemd van het lijf, en neem hun succesverhalen mee terug naar school.

  • Emma van B. Startup School Amsterdam (BSSA)
    De BSSA is vorig jaar opgericht om werkloze studenten uit te rusten met skills die nodig zijn om in de startup en/of techwereld aan de slag te kunnen. Technologie verandert immers vaak te snel voor traditionele opleidingen om aan die vraag te voldoen. BSSA dicht dit gat, door mensen in 7 tot 9 maanden om te scholen tot bijvoorbeeld growthhacker, UX designer of voor developer-jobs waar nu grote vraag naar is. BSSA is expert op wat nodig is om jonge mensen succesvol een baan te laten vinden, en is zelf ook een startup.
     
  • Joris van Wander
    Joris is voormalig architect en heeft zich vorig jaar omgeschoold tot developer. Nu is hij een van de founders van de startup Wander, een app die je op een nieuwe manier door de stad laat navigeren. De Gemeente Amsterdam is één van hun vaste partners. Joris biedt twee interessante perspectieven: enerzijds het reilen en zeilen in een tech startup, anderzijds weet jij als geen ander wat er bij komt kijken om de juiste skills aan te leren.

16.00-17.00       The Mission Model Canvas
Zet je inspiratie van de middag om in doelgerichte acties. Om jullie ideeën te vangen gebruiken we het Mission Model Canvas. Deze tool is ontwikkeld door de makers van het Business Model Canvas en wordt door bijna alle startups gebruikt om hun strategie te bepalen. Een aantal deelnemers krijgen de gelegenheid om hun Canvas met de zaal te delen en direct feedback op te halen.

17.00                Borrel

Delen

Terug naar het overzicht