EduHackathon: denk mee over onderwijsvernieuwing

VAN IDEE NAAR PRODUCT IN 1  DAG

12 juni 2017 | Doorn
Een dag vol inspiratie om nog beter onderwijs te ontwikkelen

Voor iedereen die enthousiast wordt van onderwijsvernieuwingen en deze graag wil uitwerken tot concreet product, organiseren trainees (tranche VII) van Eerst de Klas op 12 juni de EduHackathon. Bent u een docent (in opleiding), schoolleider, leerling, didacticus of werkt u in het bedrijfsleven en heeft u affiniteit met onderwijs, dan is dit hét moment om écht aan de slag te gaan met uw idee voor beter onderwijs.

Op de EduHackathon gaat u in een team een dag aan de slag met onderwijsvernieuwing en heeft u de gelegenheid om concrete producten ter verbetering van ons huidige onderwijs te ontwikkelen met inbreng van professionals. 

Duik deze dag in de wereld van eigenaarschap door na te denken over de vraag hoe leerlingen nog meer gemotiveerd kunnen worden om te leren met eigen keuzes. Een andere mogelijkheid is om te werken aan de ongelijkheid tussen de onderwijsniveaus. Maar er kan ook gewerkt worden aan een gewenste imagoverandering van de docent door middel van een promotiefilm. U kunt ook aan de slag met de toekomst van leerlingen door het gat tussen onderwijs en bedrijfsleven aan te pakken. Natuurlijk ontbreekt deze dag de digitale wereld niet, in de vorm van het ontwikkelen van innovaties met behulp van ICT.

Het doel is om van een (eerste) idee tot een feitelijk product te komen binnen een dag. Tijdens dit proces wordt u geïnspireerd en geholpen door experts.

Datum:            12 juni 2017
Locatie:           Doorn

Meer informatie over de EduHackathon vindt u hier

Delen

Terug naar het overzicht