Bedrijfsbezoek Samsung 'innovatiekracht' voor leraren en schoolleiders PO/S(B)O

PBT organiseert op dinsdagmiddag 9 mei 2017 een bedrijfsbezoek aan Samsung, voor leraren en schoolleiders in het PO/S(B)O. Tijdens de middag staat het thema ‘innovatiekracht’ centraal. Hoe stimuleer je dat technologie en innovatie een plek krijgen in het onderwijs? Samsung geeft ons een kijkje in de keuken. Hoe creëren zij een cultuur waarin iedereen nieuwsgierig blijft naar innovaties? Wat is daarvoor nodig? Wat stimuleer je? En hoe werkt Samsung samen met het onderwijs, zodat leerlingen de juiste digitale vaardigheden ontwikkelen voor de toekomst?

Wanneer?    Dinsdag 9 mei 2017 (14.00 – 17.30)
Waar?          Samsung, Evert van de Beekstraat 310, Schiphol
Voor wie?    Leraren en schoolleiders in het primair en speciaal (basis) onderwijs

Meld je snel aan! Omdat follow up samen gemakkelijker gaat dan alleen, vinden we het leuk als je met een collega komt. Er is plaats voor 55 deelnemers, vol=vol. Bij aanmelding rekenen we op je komst. Deelname is kosteloos.

Voor meer informatie en vragen, neem contact op met Edith Hilbink (projectleider PBT) via e.hilbink@pbt-netwerk.nl of 06 - 27 88 79 57.

Programma

14.30 – 14.45  Welkom
Emilie de Vries Schultink & Edith Hilbink – PBT
Michiel Dijkman – Manager Corporate Affairs Samsung Electronics Benelux

14.45 – 15.15  Human Resources en Innovatie
Lukas Schmeink – Vice President Operations Samsung Electronics Benelux
Aan de hand van zijn 15-jarige carierre bij Samsung vertelt Lukas hoe hij ervoor zorgt dat Samsung de juiste medewerkers aantrekt én hen continu stimuleert zich verder te ontwikkelen. Medewerkers krijgen volop de ruimte om te experimenteren, hun creativiteit te ontplooien en te pionieren binnen Samsung. Lukas neemt je mee in hoe dit praktisch in zijn werk gaat en hoe hij denkt dat dit toegepast kan worden in het onderwijs.

15.15 – 15.30  Smart Education Hub – een innovatieve school aan het woord
21st century skills zijn niet meer weg te denken uit het onderwijs. Maar hoe realiseer je echte innovatie? Om scholen hierbij te ondersteunen, is Samsung het Smart Education Hub-programma gestart. Een MVO initiatief samen met diverse partners uit het bedrijfsleven en het onderwijs. HUB-scholen delen hun ervaringen met het werken met zo’n HUB en hoe dit onderwijsvernieuwing in een hogere versnelling brengt.

15.30 – 16.30  Aan de slag
Tijdens dit uur gaan we met elkaar aan de slag in subgroepen. Hoe stimuleer je de innovatiekracht binnen jouw school? Waar loop je tegenaan en hoe neem je collega’s mee in vernieuwing? Wat kun je meenemen van de ervaringen van Samsung?

16.30 – 17.00  Terugkoppeling en wrap-up

17.00  - 17.30 Virtual Reality Borrel

Delen

Terug naar het overzicht