BètaMentality

Wat is BètaMentality

BètaMentality is een model dat de doelgroep jongeren van 12 t/m 24 jaar indeelt in vier groepen. Kijkend door de bril van BètaMentality ontdek je dat ‘de jongere’ niet bestaat en ontmoet je vier bètatypes die onderling sterk verschillen in hun houding ten aanzien van de bètatechnische wereld en die dus ook elk hun eigen aanpak vergen.

Bekijk de publicatie BètaMentality 2011-2016 voor meer informatie over de BètaMentality-groepen. 

De BètaWerelden

Met jongeren praten over de wereld van bètatechniek is veel te algemeen. Om verdieping te zoeken en de sector te vertalen naar de belevingswereld van jongeren, is ervoor gekozen in te zoomen op zeven werelden. Deze Bètawerelden geven een handvat om met jongeren te praten over de potentie en diversiteit die de bètatechniek-richting hun kan bieden.

TechniekTalent.nu heeft in samenwerking met PBT, Stichting C3 en OTIB op basis van de 7 werelden een toolkit ontwikkeld. De toolkit bevat verschillende voorbeelden van toepassingen van de 7 werelden voor in de klas. Bekijk hier de toolkit en vraag hem aan.

 

BètaMentality-test

De kern van het BètaMentality-model is het doelgroep-denken en het besef dat jongeren niet allemaal Concrete Bètatechnici zijn. Met verhalen over de maatschappelijke mogelijkheden, status en carrièreperspectieven kan je steeds een andere doelgroep aanspreken en hen interesseren voor bèta en techniek. Met de BètaMentality-test kunt u nagaan welk type uw leerlingen zijn.