Actueel

  • Jet-Net & TechNet lanceert een educatieve YouTube-serie: Tech? Bekijk ’t ff! Presentatrice en Instagrammer Lize Korpershoek bezoekt hierin vier technologische bedrijven waarbij ze met medewerkers in gesprek gaat over het achterliggende proces van een technisch aspect. Zo brengt ze in beeld wat de bedrijven doen én geeft ze jongeren een beter idee van hoe technische beroepen eruit zien.

  • Op woensdag 12 december jl. maakten stakeholders van het Techniekpact en Zorgpact de balans op. Met elkaar gingen zij in gesprek over: Wat zijn de kritische succesfactoren van de pact-aanpak? Hoe zetten we de aanpak in voor de uitdagingen die er nog liggen?

  • Vanaf september 2018 wordt er gemiddeld 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. Van 2020 – 2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Op 1 november sloot de vooraanmelding voor de regeling Sterk techniekonderwijs. 87 regio’s verspreid over het land hebben zich aangemeld.

  • Op 13, 14 en 15 november bezochten 1750 vmbo, havo en vwo leerlingen de Jet-Net & TechNet Career Days bij de TU Delft. Dit jaar was de Career Day voor het eerst ook toegankelijk voor vmbo-tl leerlingen uit het derde jaar.

  • Jonge talenten ontvingen op woensdag 14 november een ScienceMakers Award voor hun prestatie in wetenschap-, techniek- of maakwedstrijden.

  • Op 16, 17 en 18 oktober organiseert Jet-Net & TechNet in samenwerking met Techniekpact Twente de Careerday-on-Tour. Zestien regionale bedrijven openen hun deuren voor havo en vwo-leerlingen. 

  • Op dinsdag 9 oktober start van 9.00 tot 10.00 uur een nieuwe serie webinars Wetenschap & Techniek voor schoolleiders in het primair onderwijs. Meld u nu aan!

  • Op 10 september 2018 ontving PBT samen met het ministerie OCW een grote delegatie van de Korea Foundation for the Advancement of Science & Creativity (KOFAC). 

  • Toptechniek in bedrijf Zuidoost-Groningen krijgt een impuls voor de versterking van het techniekonderwijs vanuit de provincie Groningen.

  • Alle vmbo-scholen met een technisch profiel krijgen in 2018 en 2019 extra geld om te investeren in techniekonderwijs. Dat laat minister Slob (Onderwijs) vandaag aan de Tweede Kamer weten in een brief over de uitwerking van de 100 miljoen euro extra voor techniekonderwijs die dit kabinet beschikbaar heeft gesteld. 

Pagina's