Provincie investeert in techniekonderwijs in Zuidoost-Groningen

19 juli 2018

De provincie Groningen trekt ruim 130.000 euro uit voor het behoud en de verbetering van techniekonderwijs in de omgeving van Stadskanaal en Winschoten. Een mooie impuls voor het programma Toptechniek in bedrijf Zuidoost-Groningen, waarin het technisch beroepsonderwijs en het bedrijfsleven samenwerken bij het opleiden van voldoende technisch gekwalificeerd personeel voor de vraag van de arbeidsmarkt.

Weinig doorstroom
Op dit moment is er een flinke daling in het aantal gediplomeerde vmbo-leerlingen dat naar het mbo gaat. Ook is het aantal leerlingen dat naar de ICT-opleiding in Winschoten gaat nog te laag, terwijl de vraag naar technisch gekwalificeerd personeel toeneemt, mede als gevolg van de toenemende technologische veranderingen en de verdere digitalisering. Voldoende leerlingen en doorstroom van vmbo naar mbo is daarom belangrijk.

Groningen@Work
De aansluiting van het onderwijs op het bedrijfsleven is een van de hoofddoelstellingen van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt van de provincie. Het bestaat uit fondsen, subsidies en leningen.

Bron: Provincie Groningen