Food en Proces Campus winnaar ProMotor Award 2017

24 maart 2017

De ProMotor Award 2017 is gewonnen door de Food en Proces Campus uit Zaanstad, een netwerk van inmiddels 17 heel verschillende bedrijven die samen met het Regio College procesoperators voor de voedingsindustrie opleiden. Jury voorzitter Ab van der Touw roemde het gezamenlijke initiatief en doorzettingsvermogen die dit tot een succes heeft gemaakt. Het gaat in dit project om 16-jarige BOL leerlingen die een rechtstreekse route van het mbo naar de arbeidsmarkt wordt geboden: ”Een prachtig voorbeeld hoe Nederland ook in klassieke kennis en ondernemerschap kan uitblinken en jongeren kan inspireren"

De winnaars toonden zich enorm blij en ook wel verrast. André Overmars: "Gezien de competitie van de andere hele mooie initiatieven hadden wij niet verwacht te winnen. Het geeft veel voldoening dat na zo hard werken deze erkenning wordt gegeven. Dit gaan we morgen meteen vieren met de leerlingen met taart”.

Food & Proces Tech Campus (FPTC) - Zaanstad
Met de FPTC start-up slaan inmiddels 17 bedrijven uit de Zaanstreek de handen ineen, waaronder Loders Crocklaan, Cargill, Tate & Lyle en van Wijngaarden BV. Zij hebben samen met ROC Regio College en met financiering uit de regio een praktijkfaciliteit gerealiseerd waar nieuwe BOL 2 en 3 opleidingen voor voedingsprocestechniek worden aangeboden. De bedrijven bundelen zo hun kennis, vernieuwen beroepsonderwijs en bieden tegelijkertijd alle jongeren een baan. De komende jaren moeten er jaarlijks wel 900 nieuwe medewerkers instromen om de toenemende personeelstekorten in de regio de komende jaren te kunnen oplossen.

Pro-Motor award voor beste project 
De prijsuitreiking vond plaats in de Jean School in Amsterdam. Vijf innovatieve projecten van bedrijven en studenten uit het mbo en hbo streden met elkaar om deze prijs. De prijs beloont projecten die de kloof tussen onderwijs en de arbeidsmarkt overbruggen en jongeren en bedrijven laten samenwerken en leren. De vijf genomineerden voor de Pro-Motor Award waren Aquabots, Hemelswater bier, Food & Proces Tech Campus, Maatwerktraject in Twente en De Garage van de Toekomst.