Actueel

  • Jet-Net & TechNet lanceert een educatieve YouTube-serie: Tech? Bekijk ’t ff! Presentatrice en Instagrammer Lize Korpershoek bezoekt hierin vier technologische bedrijven waarbij ze met medewerkers in gesprek gaat over het achterliggende proces van een technisch aspect. Zo brengt ze in beeld wat de bedrijven doen én geeft ze jongeren een beter idee van hoe technische beroepen eruit zien.

  • PBT, TechniekTalent.nu en TecWijzer bundelen hun krachten. Dit voorjaar werken wij aan de verdere integratie van de organisaties en de vernieuwde programmering voor het schooljaar 2019/2020. Bij de introductie hiervan per 1 mei voeren we onze nieuwe naam: Platform Talent voor Technologie.

  • Op woensdag 12 december jl. maakten stakeholders van het Techniekpact en Zorgpact de balans op. Met elkaar gingen zij in gesprek over: Wat zijn de kritische succesfactoren van de pact-aanpak? Hoe zetten we de aanpak in voor de uitdagingen die er nog liggen?

  • Vanaf september 2018 wordt er gemiddeld 100 miljoen per jaar extra geïnvesteerd in techniekonderwijs op het vmbo. Van 2020 – 2023 worden de middelen ingezet voor de uitvoering van regionale plannen van vmbo-scholen, mbo-instellingen, het bedrijfsleven en regionale overheid. De doelstelling is werken aan een duurzaam, dekkend en kwalitatief sterk technisch onderwijs. Op 1 november sloot de vooraanmelding voor de regeling Sterk techniekonderwijs. 87 regio’s verspreid over het land hebben zich aangemeld.

  • Het project Make IT Work van de Hogeschool van Amsterdam en ICT Nederland heeft vandaag uit handen van Mariëtte Hamer, voorzitter van de SER, de Pro-Motor award 2018 ontvangen. In ‘Make IT Work’ schoolt de hogeschool samen met bedrijven werknemers zonder tech-achtergrond om voor functies in IT op hbo-niveau.

  • Op 13, 14 en 15 november bezochten 1750 vmbo, havo en vwo leerlingen de Jet-Net & TechNet Career Days bij de TU Delft. Dit jaar was de Career Day voor het eerst ook toegankelijk voor vmbo-tl leerlingen uit het derde jaar.

  • Jonge talenten ontvingen op woensdag 14 november een ScienceMakers Award voor hun prestatie in wetenschap-, techniek- of maakwedstrijden.

  • De nieuwe Regeling regionaal investeringsfonds mbo 2019-2022 voor stimulering van publiek-private samenwerkingsverbanden in het mbo is gepubliceerd in de Staatscourant. Doel van de regeling is om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.

  • Acht samenwerkingsverbanden van mbo-scholen en bedrijven gericht op informatietechnologie, groen, zorg, bouw en infra, logistiek en horeca krijgen in totaal 7,8 miljoen euro om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren. De investeringen komen uit het Regionaal investeringsfonds mbo.

  • Vandaag hebben CEO’s van Jet-Net & TechNet bedrijven de afspraak gemaakt met Marjan Hammersma, secretaris-generaal van het ministerie van OCW, om regionaal een actieve bijdrage te leveren aan het versterken van het technisch vmbo.

Pagina's